»» Thais Restaurant Toek Toek is op dit moment gesloten. »» Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar.«
“Smullen met een glimlach”.

De Thai houdt van ‘Sanuk’,oftewel ‘plezier’maken. Eten neemt daarbij een belangrijke plaats in. Waar westerlingen elkaar aanspreken met “Hoe gaat ‘t ?”, zegt de Thai “Thaan kauw rue yang?’, oftewel “heb je al gegeten?. Gezellig samen in een kring rond een schaal heerlijk geurende Jasmijnrijst. Daaromheen een bonte mengeling van gerechten in allerlei smaken, kleuren en strukturen.

Frisse groenten en vers bereide kruidenpasta’s worden gecombineert met vis,gevogelte en varkens- of rundvlees. De gerechten met kleine rode of groene chilies kunnen soms uiterst heet zijn. De Thai combineert deze vurige lekkernijen met zoete of zoetzure gerechten. Echte fijnproevers zullen de smaken zoet, zuur, bitter, zout en scherp vaak in een gerecht terugvinden. Korianderblad en wortel ,horapa, citroengras en limoenblaadjes, muntvarieteiten, gemberwortels (Kha en Krachai), basilicum, vissaus en natuurlijk chilipepers en kokos zijn slechts enkele van de belangrijkste ingredienten waaraan de Thaise keuken zijn aantrekkingskracht ontleent. Ze vormen voor de Thaise kok de basis voor onweerstaanbare gerechten.